Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010

Παρουσίαση Βιβλίου της Κανής Καραβά • Το Ποτάμι με τα Καραγάτσια

Κανή Καραβά • Το Ποτάμι με τα Καραγάτσια
Κανή Καραβά • Το Ποτάμι με τα Καραγάτσια
Παρουσίαση ΒιβλίουΤοποθεσία: Πολυχώρος Περίπλους*

Ο Πολυχώρος Περίπλους
σας παρουσιάζει το βιβλίο της

Κανής Καραβά
«Το ποτάμι με τα καραγάτσια»


Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Χρήστος Αντωνίου
Πάνος Αϊβαλής

Λίγα λόγια για το βιβλίο...
Την είδα. Ναι, με Ταφ κεφαλαίο. Ψηλή, αγέρωχη με το βάδισμά της το αέρινο, λες και δεν πατούσε στη γη, λες και πετούσε, περνούσε δίπλα μου, δυο βήματα μακριά μου, ένα μέτρο.
«Λένα», ψιθύρισα ή ούρλιαξα -δεν ξέρω- κι ήθελα να τρέξω, να την πιάσω, να δω αν είν'αυτή με σάρκα και οστά ή η οπτασία της. «Λένα», ξαναείπα, αλλά τα πόδια μου δεν με βοήθησαν κι έπεσα βαριά πίσω στο κάθισμα. Έμεινα κεί και την έβλεπα ν'απομακρύνεται με τα μακριά της τα μαλλιά, με την περπατησιά της την περήφανη, πιο όμορφη απο ποτέ, μια θεά, κι ένιωσα την καρδιά μου και το κορμί μου να σφίγγονται τόσο που πόνεσα. Ρούφηξα λίγο καφέ για να συνέλθω και το φλιτζάνι κόντεψε να μου φύγει απ' το χέρι, έτρεμα ολόκληρη.
http://www.periple.eu/article/2083/kani-karaba-to-potami-me-ta-karagatsia.html

~~~~~~~~

Ο Πολυχώρος Περίπλους αποτελεί σημείο συνάντησης των Ελληνικών Τεχνών και Γραμμάτων στις Βρυξέλλες. Από την ίδρυσή του, το 1992 και μέχρι σήμερα έχει οργανώσει με μεγάλη επιτυχία, μεγάλο αριθμό πολιτιστικών εκδηλώσεων - πάντα με άρωμα Ελλάδας - όπως λογοτεχνικές συναντήσεις (ελληνική λογοτεχνία και ποίηση), εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμικών, φωτογραφίας καθώς και χειροποίητων κοσμημάτων από καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες - δημιουργούς.

Επικοινωνία

Périple - Arts et Lettres Helléniques 
115 rue Froissart, 1040 Bruxelles 
t/f: (+322) 230 93 35 e: periple@periple.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου